Oktatás

A SUNDRUM dobiskola senkit nem szoktat arra, hogy balkezesből jobbkezessé váljon, illetve fordítva, viszont megtanítja, hogy pl. a jobb kéz is képes legyen arra, amire a bal. A félkörben felépített dobszerelés elemeinek megduplázott, szimmetrikus elrendezésével lehetőség nyílik a szimmetrikus koordinációs mozgásrendszer alkalmazására, a stabil (testi és szellemi) egyensúlyi állapot megteremtésére, a sokoldalú cselekvésre és a két agyfélteke hasonló mértékű igénybevételére. A dobos nem kerül kényelmetlen testhelyzetekbe, és nem szembesül túlságosan bonyolult, nehezen kivitelezhető ütéskombinációkkal (pl. verőkeresztezés).
Ezzel a módszerrel elérjük, hogy a tanuló a végtagjait azonos mértékben használja, vagyis egyidejűleg igénybe vegye mindkét agyféltekét. Ez jelentősen fejleszti a mozgáskoordinációs képességeket, és egyszerűbben kivitelezhető ütés sorrendiséget eredményez.
A tanuló előtt ezáltal újabb szellemi és fizikai távlatok nyílnak meg nem csak a dobolás, hanem az élet számos más területén is.